Julehygge i DOF-Sønderjylland

Vi skal spise pizzaer sammen (egenbetaling) og snakke på kryds og tværs om fugle og oplevelser.

“De 3 J’er” har lovet at holde et oplæg om deres tur til Sydafrika - det bliver spændende!

Sted: Sundhedscenter Haderslev, Clausensvej 25, 6100 Haderslev
Tid: Tirsdag den 10. december kl. 18.00 - 21.30

Forresten: “De 3 J’er” er også kendt som Jørn Vinther Sørensen, Jesper Leegaard og Jesper Tofft.

Arrangementet er for medlemmer af DOF.

 

Arrangører:

Helle Regitze Boesen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., mobil 40781620

Elisabeth Bech, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., mobil 20406919

Kom og vær med til fuglekassebygning:

 Lørdag d. 26. oktober fra 13 til 16

Fælles arrangement med fuglekassebygning/redekassebygning.

Der vil være eksempler på redekasser og vejledning i selve bygningen af redekasserne.

Et lille værksted vil give mulighed for selv at prøve kræfter med bygning af kasserne

  • Der vil være indlæg med opsætning og placering af kasserne
  • Hvordan ser de forskellige kasser ud til de forskellige fuglearter.
  • Hvilke fugle har vi i vores område, vi kan forvente vil flytte ind i vores fuglekasser?

Det er et fællesarrangement med DOF Sønderjylland og Danmarks Naturfredningsforening Haderslev

- Men allermest Anette og Morten Bendtsen, som lægger lokaler til.

Det hele sker på adressen: Bæk Nørremark 6, Bæk, 6500 Vojens

Foreningerne er vært ved Kaffe/the og kage.

Tilmelding er nødvendig af hensyn til de praktiske opgaver i forbindelse med arrangementet

Sidste tilmeldingsdag er søndag d. 20. oktober

Tilmelding på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vi ses!

Anette og Morten, DOF Sønderjylland og DN-Haderslev

Gå-til-fugl

I DOF Sønderjylland har vi i flere år lavet Gå-til-Fugl ture. Hvad mon det går ud på, tænker du måske? Vi var nogle kvinder, Helle Regitze Boesen, Gerda Bladt og Elisabeth Bech der syntes, at hvis man kunne gå til dans og fodbold, kunne man vel også Gå-til-Fugl!

Konceptet er, at arrangørerne finder en lokation med mulighed for at observere nogle fugle og præsentere deltagerne for et spændende område, som de måske ikke kender i forvejen. Der er ingen tilmelding, vi mødes og præsenterer os for hinanden. Alle deltagere kommer med et bud på, hvor mange fuglearter vi observerer på vores tur. Vi går sammen den planlagte tur og artsbestemmer sammen ALLE fugle, vi kan finde ud af. Stemningen er afslappet og meget inkluderende - der er plads til både nybegynderen og den erfarne. Ofte sniger vi noget kulturhistorie ind i turen, hvis der er noget interessant at fortælle. Hvis vi støder på andet levende - pattedyr, insekter, sommerfugle - tager vi også ofte en snak om dem. Selv planter kan ikke vide sig sikre for en nærmere undersøgelse. Med andre ord: vi bruger hele paletten. Når gåturen er overstået, spiser vi vores medbragte madpakker og vi HYGGER os. Og til sidst skal vi jo også lige have afgjort, hvor mange fuglearter vi kom op på og hvem der er vinder. 

Ga til fugl pa Lojtland fotograf Elisabeth Bech
Foto: Elsabeth Bech

Som det fremgår, vægter vi det sociale højt: det skal være sjovt at Gå-til-Fugl
Vi har efterhånden lavet en del Gå-til-Fugl ture, bl.a. til Bommerlund og Kelstrup Plantage.

Læs evt. på DOF Sønderjyllands Facebook gruppe om vores sidste Gå-til-Fugl tur til Løjt Land. 

PS: vidste du i øvrigt, at man også kan Gå-til-Kæphest? 

Elisabeth Bech


DOF Sønderjylland - 16/06/2022/MLIIN

Fugleværnsfonden inviterer til indvielse af Stoubæk Krat 

Mandag den 17. juni kl. 15.30.

Læs invitationen her

OBS! Der er tilmelding senest den 6. juni til:  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Fugletur med OAG Schleswig-Holstein

Bestyrelsen i DOF Sønderjylland har en god venskabsafdeling i OAG, Ornithologische Arbeitsgemeinschaft Schleswig-Holstein, som vi mødes med en gang om året. Hvert andet år arrangerer tyskerne en tur i Slesvig Holsten, og hvert andet år arrangerer vi danskere en tur i Danmark.

I år var det vores tur til at arrangere en tur, og lørdag d 3. april mødtes vi 4 tyskere og 4 danskere i Aventoft, lige syd for grænsen. Der snakkede vi om, hvilke fugle og lokaliteter, vi gerne ville se, og det endte med, at vi nåede at besøge Hassberger See, Nørresø og Rickelsbüller Koog. Det blev til en god dag med bl.a. skestorke, rovterne, sortterner, stribet ryle, sortklirer, brushøns, savisanger samt mange spørgsmål om, hvad det var for en art, der nu var at se i et teleskop og hvad den hedder på tysk. Vi jagtede også gulben, men forgæves.

Det blæste kraftigt den dag, men ved Nørresø kunne vi sætte os ned på læ-siden af diget, og så blev det lettere at se fuglene.

Personligt synes jeg, at det er spændende at snakke med tyskerne om deres interesser for fugle og natur, hvordan de organiserer sig i OAG, og hvilke arrangementer de laver. Jeg ser de tyske lokaliteter som en del af mit ”fugleområde”, og da jeg ikke lader landegrænsen begrænse mine oplevelser og udfordringer, har jeg besluttet at tage på en eller flere guidede ture til Slesvig Holsten i løbet af efteråret.

Jeg må indrømme, at jeg er meget udfordret, når jeg skal huske de tyske navne på fugle og de udsagnsord, der hører til i fuglenes verden, men tyskerne hjælper mig, og så er det godt, at vi har Gabor med på disse ture. Han er meget dygtig, for han kan både kigge på fugle, bestemme dem og fortælle deres navne på både dansk og tysk. Det er ret imponerende, og det gav også anledning til nogle sjove forvekslinger en gang i mellem.

Ole Tønder